onderzoeksteam

Maak kennis met het Project INFLUENCE team

Maud Hensums, MSc.

hoofdonderzoeker & Promovenda
programmagroep Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding

In mijn werk als orthopedagoog en onderzoeker hou ik mij continu bezig met de vraag hoe jongeren zich optimaal kunnen ontwikkelen, binnen hun (sociale) omgeving. Zo denk ik na over de functie van bepaald gedrag en hoe we dat in een sociale context kunnen plaatsen en ik vind het belangrijk om te blijven onderzoeken hoe we jongeren vooruit kunnen helpen. Ik ben van mening dat de input van jongeren hierbij essentieel is en werk daarom graag waar mogelijk met hen samen.

Prof. dr. Geertjan Overbeek

Hoogleraar pedagogiek
programmagroep Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding

Ik werk graag met jongeren omdat ze zo lekker eigenwijs kunnen zijn. Ik vind het mooi om te zien hoe adolescenten zich langzaamaan ontwikkelen tot een eigen persoon met een unieke identiteit. Het is ook fijn om met jongeren te werken omdat ze vaak zo direct en eerlijk tegen je zijn. In mijn onderzoek ben ik geïnteresseerd in hoe jongeren elkaar sociaal beïnvloeden.

Foto: Jeroen Oerlemans

Dr. Eddie Brummelman

Universitair docent
programmagroep ontwikkelingspsychopathologie

Ik ben psycholoog en onderzoeker. Ik ben nieuwsgierig naar hoe jongeren zichzelf waarnemen: Zijn ze tevreden met zichzelf? Of vinden ze zichzelf stiekem heel speciaal en bijzonder? De manier waarop jongeren zichzelf zien heeft namelijk belangrijke gevolgen voor hun leven.

Foto: Sander Nieuwenhuys

Dr. Helle Larsen

Universitair docent
programmagroep ontwikkelingspsychologie

Ik ben geïnteresseerd in de sociale en cognitieve processen waarbij jongeren en jong volwassenen elkaar beïnvloeden. Er is vaak aandacht voor hoe jongeren elkaar negatief beïnvloeden maar ik vind het belangrijk om ook te onderzoeken hoe jongeren elkaar positief beïnvloeden. Daarnaast pas ik graag deze kennis toe. Hoe kunnen we, met de kennis van nu, een veilige omgeving op school en in de vrije tijd stimuleren? In dit proces vind ik het belangrijk om de eigen kracht en kennis van jongeren mee te nemen.  

Dr. Wouter van den Bos

Universitair hoofddocent
programmagroep ontwikkelingspsychologie

Veel van mijn onderzoek richt zich op veranderingen in de hersenen en hoe dit samenhangt met veranderingen in het gedrag van jongeren tijdens de adolescentie. Ik ben hierin vooral geïnteresseerd in processen als het leren en het maken van beslissingen. Nu wil ik ook graag beter begrijpen hoe het gedrag van anderen deze processen kan beïnvloeden.

Project INFLUENCE is gevestigd op de Universiteit van Amsterdam en is onderdeel van het onderzoeksinstituut Child Development and Education. Ook maakt Project INFLUENCE deel uit van het multidisciplinaire onderzoeksprogramma Yield.
Close Menu